Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.
Pris: 1 095 000 kr som utgångspris
Avgift: 3 679 kr/mån inkl värme, va
Boarea: 51,8 m²
Rum: 2 st
Våning: 4 av 4
Hiss: Nej
Energiklass: None

Info

Eneborg/Högaborg

Handelsmansgatan 1C, Helsingborg

Högst upp med balkong

Fin 2:a (ca 52 kvm) med genomgående planlösning och mysig solig balkong. Högst upp i huset och belägen på trevliga Eneborg

Intresseanmälan

Huvvudmäklare

Registrerad Fastighetsmäklare
Stefan Andersen
Registrerad Fastighetsmäklare
T:0702-52 05 03

Bilder från objektet

Fakta

Pris: 1 095 000 kr som utgångspris
Avgift: 3 679 kr/mån inkl värme, va
Boarea: 51,8 m²
Rum: 2 st
Våning: 4 av 4
Hiss: Nej
Energiklass: None

Byggnad

Byggår: 1944
Övrigt byggnad: Stambytt fastighet

Förening

Namn: Helsingborgshus 2
Allmänt om föreningen: -Fastigheterna (Malmögatan 4 A-E, Handelsmansgatan 1 A-E) är uppförd 1944 och består av 80 bostadsrättslägenheter.
-2004 har fönstren bytats ut.
-2000 skedde ombyggnad av badrum, byte av stammar och vattenledningar.
Kontaktperson: Barbro Ekman
Kontakttelefon: 042-217442

Närområde

Kommunikation

Goda kommunikationer. Buss nr 8

Allmänt

Eneborg är en stadsdel belägen på landborgen i södra Helsingborg. Landborgens topografi gör att stadsdelen höjer sig över bebyggelsen nedanför, vilket öppnar upp för utsikt över Öresund. Närheten till city är framförallt attraktivt för den som väljer att bosätta sig här. Nära både till Campus och Knutpunkten med en promenad på ca 10-15 min.

Närservice

Här finns en större välsorterad Konsumbutik, specialbutiker för kött och fisk, blomsterbutiker, konditorier, pizzeria, restaurang och videobutik. Det är även nära till sjukhuset och Olympia fotbollsstadium. Närmsta förskolor är Guldsmedsgatans förskola och Oxen daghem, förskola osh fritidshem. Närmsta grundskola är Wieselgrenskolan F-9. Gångavstånd till gymnasieskolorna Olympiaskolan och Tyche Braheskolan.

Övrigt

Eneborg har väldigt få grönområden inom själva bebyggelsen, men omges däremot av sådana, till viss del genom Nya kyrkogården, norr om Wieselgrensgatan, men i synnerhet genom Viskängsstråket, som löper längs stadsdelens östra sida. Stråket består av ett flertal mindre parker, där den största är Viskängen, vilken erbjuder stora gräsytor med plats för rekreation, till exempel genom fotbollsplaner. Ängen är även en populär plats för solbadare under sommarhalvåret. Inom stadsdelen är den mest markanta öppna platsen Eneborgsplatsen, belägen centralt i stadsdelen, strax öster om Södra Stenbocksgatan. Platsen består till största delen av plantering, men är mer stenlagd åt väster, där man även kan finna en fontän. I platsens nordvästra hörn står ett gatukök. En annan mindre plats är Buntmakareplatsen, som utgörs av en del av kvarteret Flugan som förblev obebyggd och som 1946 istället beslutades göras om till en mindre park med bland annat lekplats. Längst i väster finns Siöcronaplatsen utsträckt på en yta motsvarande en gatusträckning, men som istället består av plantering och även här en lekplats

Övrigt


Energiprestanda: 160
Upplåtelseform: BR

Interiör

HALL:
Välkomnande hall. Härifrån är det ingång köket, vardagsrummet och badrummet

KÖK:
Det moderna köket är renoverat 2009. Bra med förvaringsmöjligheter. Fint kakel ovan bänken. Här finns plats för stora bordet och 4 stolar. Köket är utrustat med hällspis, fläkt, diskmaskin, micro, kyl, frys och diskmaskin

VARDAGSRUM:
Lättmöblerat vardagsrum med fint parkettgolv. Härifrån har du utgång till balkongen.

BADRUM:
Fräscht badrum med kakel, klinker och ett badkar

SOVRUM:
Med ingång från hallen till sovrummet som har en garderobsvägg. Här finns plats för dubbelsängen

BALKONG:
Väldigt mysig och solig balkong med utsikt över takåsarna och den grönskande parken. Här finns plats för bordet och stolarna

ÖVRIGT:
Bostaden är belägen högst upp i huset. Genomgående och ljus planlösning med en balkong
Alla rum har parkettgolv. Tillhörande källar och vindsförråd. Det finns cykelförråd, föreningslokal och tvättstuga. Föreningen disponerar p-platser som får hyras av medlemmarna.

OMRÅDET:

Eneborg är beläget omedelbart öster om södercity och utgör utkanten av den södra stadskärnan. Lugnt belägen, men ändå närhet till stadens utbud. Närheten till city och ett stort serviceutbud är naturligtvis attraktivt för dem som väljer att bosätta sig här. Eneborg har fått sitt namn från landeriet Eneborg som har anor från 1780-talet. Bebyggelsen består framförallt av flerfamiljshus av olika åldrar varav en majoritet från första delen av 1900-talet.