Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.
Pris: 1 795 000 kr som utgångsbud
Avgift: 4 071 kr/mån inkl värme, va
Boarea: 71 m²
Rum: 2 st
Våning: 1 av 2
Hiss: Nej
Energiklass: D
Typ: Flerbostadshus

Info

Mariastaden

Mariehällsvägen 11 d, Helsingborg

Mariastaden

Ljus och modern marklägenhet belägen centralt i Mariastaden erbjuds våra kunder. Lägenheten ligger med trädgård i västerläge.


Huvvudmäklare

Registrerad Fastighetsmäklare
Rickard Schoug
Registrerad Fastighetsmäklare
T:0708-143686

Bilder från objektet

Fakta

Pris: 1 795 000 kr som utgångsbud
Avgift: 4 071 kr/mån inkl värme, va
Boarea: 71 m²
Rum: 2 st
Våning: 1 av 2
Hiss: Nej
Energiklass: D
Typ: Flerbostadshus

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Fönster: Isolerglas
Uppvärmning: Fjärrvärme

Förening

Namn: BRF Mariehäll 2

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 2 personer i hushållet.

El: 3 600 kr/år
Totalt: 3 600 kr/år

Närområde

Kommunikation

Goda kommunikationer. Buss nr 6. Maria pendeltågstation.

Allmänt

Mariastaden är en relativt ny stadsdel i norra Helsingborg som byggts upp kring det tidigare sjukhusområdet S:ta Maria Sjukhus i ett område som tidigare hette SenderödStadsdelen började byggas 1995 och växer fortfarande etappvis. Området är tänkt att sträcka sig från sjukhusområdet i väster till Maria Station i öster. Alla kvarter ritas av olika arkitektkontor vilket ska ge stadsdelen en varierad bebyggelse. Arkitekter och arkitektkontor som hittills bidragit till området är bl a Anders Wilhelmson, Bertil Mernsten, White arkitekter (Malmö), Henrik Jais-Nielsen & Mats White Arkitekter.Mariastaden är indelat i ett antal mindre områden, vilka benämns utbyggnadsområden av Helsingborgs stad, då de alla representerar olika utbyggnadsfaser av den nya stadsdelen.
Maria Park var det första området att tas om hand i och med att det gamla mentalsjukhuset S:ta Maria omvandlades till att hysa olika verksamheter. Sjukhusets gamla huvudbyggnader har en våningsyta på cirka 50 000 kvadratmeter, vilka numera hyser bostäder, kontorslokaler och ett antal skolor.

Maria Trädgårdsstad ligger direkt norr om sjukhusområdet och sträcker sig från detta till Kungshults sjukhem i norr. Detta område är även det indelat i mindre enheter, med namn som Maria Äng och Maria Hage.

Områdena Maria Lovisa och Maria Sofia började bebyggas 2005 och ligger öster om Maria Trädgårdstad, med Maria Lovisa norr om Mariehällsvägen och Maria Sofia söder om denna. I detta område finns fler flerbostadshus såväl som radhus, men även en del enfamiljshus. Ju längre österut man kommer, desto tätare blir bebyggelsen. På grund av att det ökade antalet flerbostadshus finns här också en större mängd offentlig grönska i form av trädkantade gator och små parker.

Närservice

Nära till Pålsjö skog. 2 km till Pålsjöbaden och Fria Bad. Närmsta förskolor är Maria Park förskola. Montemini Montessori Förskola

Övrigt

Närhet till grönområde.

Övrigt


Energiprestanda: 90
Upplåtelseform: BR

Interiör

Entre med klinkergolv, 2 garderober och skjutgarderober.
KÖK med parkettgolv, spis, spisfläkt, diskmaskin, kyl, frys, och i öppen planlösning med VARDAGSRUM med parkettgolv och utgång till stenlagd uteplats. Gräsmatta och förråd.
Helkaklat BADRUM med dusch, wc, handfat, handdulkstork, tvättmaskin och torktumlare.
SOVRUM med parkettgolv och utgång till uteplats och trädgård med tillhörande förråd.

parkering nr 65 ingår i månadsavgiften.

Fiber finns.