Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.
Visning pågår
Pris: 1 795 000 kr
Avgift: 4 071 kr/mån
Boarea: 71 m²
Rum: 2 st
Våning: 1 av 2
Hiss: Nej

Info

Mariastaden

Mariehällsvägen 9D, Helsingborg

Ljus och modern marklägenhet med hörnläge och öppen planlösning belägen centralt i Mariastaden. Lättskött trädgård med förvaringsmöjligheter.

Visningar
Intresseanmälan

Huvvudmäklare

Registrerad Fastighetsmäklare
Stefan Andersen
Registrerad Fastighetsmäklare
T:0702-52 05 03

Bilder från objektet

Fakta

Pris: 1 795 000 kr
Avgift: 4 071 kr/mån
Boarea: 71 m²
Rum: 2 st
Våning: 1 av 2
Hiss: Nej

Förening

Namn: BRF Mariehäll 2

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 1 personer i hushållet.

El: 3 000 kr/år
Totalt: 3 000 kr/år
Kommentar: El är ca

Närområde

Kommunikation

Goda kommunikationer. Buss nr 6. Maria pendeltågstation.

Allmänt

Mariastaden är en relativt ny stadsdel i norra Helsingborg som byggts upp kring det tidigare sjukhusområdet S:ta Maria Sjukhus i ett område som tidigare hette SenderödStadsdelen började byggas 1995 och växer fortfarande etappvis. Området är tänkt att sträcka sig från sjukhusområdet i väster till Maria Station i öster. Alla kvarter ritas av olika arkitektkontor vilket ska ge stadsdelen en varierad bebyggelse. Arkitekter och arkitektkontor som hittills bidragit till området är bl a Anders Wilhelmson, Bertil Mernsten, White arkitekter (Malmö), Henrik Jais-Nielsen & Mats White Arkitekter.Mariastaden är indelat i ett antal mindre områden, vilka benämns utbyggnadsområden av Helsingborgs stad, då de alla representerar olika utbyggnadsfaser av den nya stadsdelen.
Maria Park var det första området att tas om hand i och med att det gamla mentalsjukhuset S:ta Maria omvandlades till att hysa olika verksamheter. Sjukhusets gamla huvudbyggnader har en våningsyta på cirka 50 000 kvadratmeter, vilka numera hyser bostäder, kontorslokaler och ett antal skolor.

Maria Trädgårdsstad ligger direkt norr om sjukhusområdet och sträcker sig från detta till Kungshults sjukhem i norr. Detta område är även det indelat i mindre enheter, med namn som Maria Äng och Maria Hage.

Områdena Maria Lovisa och Maria Sofia började bebyggas 2005 och ligger öster om Maria Trädgårdstad, med Maria Lovisa norr om Mariehällsvägen och Maria Sofia söder om denna. I detta område finns fler flerbostadshus såväl som radhus, men även en del enfamiljshus. Ju längre österut man kommer, desto tätare blir bebyggelsen. På grund av att det ökade antalet flerbostadshus finns här också en större mängd offentlig grönska i form av trädkantade gator och små parker.

Närservice

Nära till Pålsjö skog. 2 km till Pålsjöbaden och Fria Bad. Närmsta förskolor är Maria Park förskola. Montemini Montessori Förskola

Övrigt

Närhet till grönområde.

Övrigt


Energiprestanda: 116
Upplåtelseform: BR

Interiör

Entré/hall
Klinkergolv, 2 garderober och skjutdörrsgarderober.

BADRUM:
Badrummet har dusch, wc, handfat, handdukstork, fönster, tvättmaskin och torktumlare

KÖK:
Rymligt och öppet kök med matplats. Öppet mot vardagsrummet

SOVRUM:
Rum med parkettgolv och utgång till uteplats.

VARDAGSRUM:
Ljust vardagsrum med parkettgolv. Härifrån är det utgång till uteplatsen och tomten.

TOMT/UTEPLATS:
Med utgång från vardagsrummet. Stenlagd med plats för utemöblerna. På tomten finns även ett förråd

ÖVRIGT:
Modern och öppen planlösning. Fiber finns.
Parkeringsplats ingår i avgiften


OMRÅDE:
https://sv.wikipedia.org/wiki/Mariastaden
.