Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.
Pris: 1 295 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 4 731 kr/mån inkl värme, va
Boarea: 63 m²
Rum: 2 st
Våning: 5 av 5
Hiss: Ja
Typ: Flerbostadshus

Info

Ramlösa

Hårlemans Allé 9, Helsingborg

Ramlösa Brunnspark

Högst upp på 5 våningen ligger denna fina 2:a med öppen planlösning, stor takterrass och en vidunderlig utsikt. Passa på denna chansen kommer inte tillbaka.


Huvvudmäklare

Registrerad Fastighetsmäklare
Rickard Schoug
Registrerad Fastighetsmäklare
T:0708-143686

Bilder från objektet

Fakta

Pris: 1 295 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 4 731 kr/mån inkl värme, va
Boarea: 63 m²
Rum: 2 st
Våning: 5 av 5
Hiss: Ja
Typ: Flerbostadshus

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1991
Fönster: 3-glas
Uppvärmning: Centralvärme

Förening

Namn: HSB Brunnsparken

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 1 personer i hushållet.

El: 3 000 kr/år
Totalt: 3 000 kr/år

Närområde

Allmänt

Ramlösa är en stadsdel i den södra delen av Helsingborg. Ej att förväxla med Ramlösa Brunn. Ramlösa även benämnt Köpinge,
blev år 1894 municipalsamhälle inom Raus kommun i Luggude härad, dåvarande Malmöhus län. År 1918 inkorporerades hela Raus kommun av Helsingborgs stad och Ramlösa är sedan dess en stadsdel i Helsingborg. Ortnamnet Ramlösa är bildat av orden ramm, vilket betyder fuktig, och lösa, vilket betyder äng eller glänta. Och uttalas alltså just som om det stavades med två m. Ändelsen "lösa" kan härledas till tiden före vikingatiden.
Ramlösa är starkt förknippat med det mineralvatten som sedan länge är känt långt utanför både Skånes och Sveriges gränser. Under 1800-talets byggdes det mycket i Ramlösa och i stigande tutsträckning blev brunnen en mötesplats för folk ur den skånska societeten. Här ligger bland annat Brunnslasarettet (uppfört 1836), före detta Brunnskontoret (byggt 1829) och Stora hotellet, uppfört 1876-1882. Det sistnämnda är Skandinaviens största träbyggnad.

Många av husen i Ramlösa brunnspark kännetecknas av lövsågerier, stora balkonger och verandor, samt kraftigt utskjutande tak. Ramlösa Hälsobrunn AB hämtar alltjämt sitt vatten via kulvertsystem från Ramlösadalen, men själva produktionen har flyttat upp till det närbelägna Ättekulla.
Öster om stadsdelen finns Östra Ramlösa, som är en småort strax öster om nuvarande Humlegården. Tidigare låg Östra Ramlösa som första "tättbebyggelse" utanför Ramlösa Brunn.
Även Ramlösa Brunn hade egen station och postkontor fram till 1973 då denna stängdes och posten namnändrades till Helsingborg 15.

Övrigt

Närhet till grönområde och fina promenadstråk.

Övrigt


Energiprestanda:
Upplåtelseform: BR

Interiör

HALL med plastgolv, klädkammare och 3 garderober.
Helkaklat BADRUM med dusch , wc och handfat, samt tvättmaskin.
SOVRUM med plastgolv och ljusa väggar (2008).
KÖK med plastgolv, vit köksinredning och matplats.
VARDAGSRUM med parkettgolv, ljusa väggar och utgång till en stor altan med fin utsikt.